Ontgifting

Op allerlei niveaus krijgt je lichaam te maken met toxiciteit. Om je lichaam hiervan te ontdoen, kun je het ontgiften.

De meest bekende is de spijsvertering ontgiften. Dit is al heel oud en bekend bij ons als het vasten. Na de carnaval tot de Pasen werd er gevast.

Nu wordt er ontgift door middel van waterkuren of sapkuren. Maar er zijn ook allerlei kant en klare ontgiftingskuren op de markt.
Net zoals in de voeding, ben ik voorstander van de biologische en natuurlijke manier van ontgiften via water- of groente- en/of fruitsapkuren.
Ben je niet bekend met ontgiften en de (uit)werking ervan, doe dit dan onder begeleiding van een natuurgeneeskundig therapeut.

Behalve de fysieke ontgifting, kun je ook mentaal ontgiften. Dit gebeurt tevens als bijwerking bij de fysieke ontgifting, maar kan nog worden geïntensiveerd door je in deze periode van ontgifting, via bijvoorbeeld meditatie af te sluiten voor externe prikkels. Zet je telefoon uit of zet het geluid op stil.

Emotionele ontgifting is vooral zelfreflectie. Waar krijg je energie van, of wat kost je onnodig veel energie. Waar word je blij van, waar word je gelukkig van?

Ontgiften van je omgeving

Dit doe je door het opruimen en schoonmaken van je huis, kamer. Door oude zaken weg te geven / gooien, je huis schoon te maken, ontgift je je directe omgeving.

CO2 ontgifting

Via de ademhaling krijg je zuurstof, maar ook andere stoffen binnen. Ook wordt de zuurstof in je lichaam gebruikt en moet je “afvalstoffen” weer kwijt. Door bewuster en dieper in te ademen, raak je de CO2 kwijt. Dit kan natuurlijk ook mooi in combinatie met een meditatiesessie. Je kunt echter ook 1x per uur je timer op je telefoon zetten en dan 5x diep in en uitademen.

Kleding

De vezels in onze kleding zijn tegenwoordig van allerlei niet natuurlijke stoffen. Ze dringen, direct op de huid, wel ons lichaam in. Deze stoffen moeten door ons lichaam worden afgevoerd.
Door zo veel mogelijk katoen, wol, linnen, zijde etc te dragen, voorkom je de opstapeling van deze stoffen in het lichaam.

Medicijnen

Alleen als het echt niet anders kan. Een medicijn beoogt een geneesmiddel te zijn, oftewel het moet u genezen. Veel mensen worden hun leven lang aan medicijnen gezet, nadat bepaalde diagnoses zijn gesteld. Er zijn ook andere oplossingen bij bepaalde aandoeningen. Bijvoorbeeld de statines bij een verhoogde cholesterol waarde zonder dat er iets aan het voedingspatroon wordt gedaan. Hetzelfde geldt voor medicatie bij de diabetes II patiënt. Door meer aandacht te besteden aan de manier van leven, voeding, beweging, kunnen dit soort chronische ziektes opgelost worden. Zonder medicatie en beter voor uzelf.

Zo zijn er meerdere medicijnen, waar genezing van de aandoening uitblijft.

Behalve dat medicatie in uw eigen lichaam hun al dan niet eveneens schadelijke werking kunnen hebben, verdwijnen ook reststoffen via uw urine weer in het riool. En daardoor dus ook weer in ons milieu.

Ga het gesprek met uw arts aan. Vraag of medicatie de enige oplossing is. Of zijn er ook nog andere mogelijkheden? Investeer in uw eigen lichaam en gezondheid en n hou hier zelf de regie over.